Almaklinika

Így viheted át a névjegyeket a régi iPhone-odról az újra

2015. július 24. - naturevic

Amikor megveszed az új iPhone-odat, és boldogan a kezedben tartod a technika ezen kis csodáját, már csak egyetlen kérdés motoszkál a fejedben, az viszont nagyon: hogyan tudod átvinni a régi készülékedről a névjegyeket a frissen vásároltra. Hiszen logikus, hogy semmit nem akarsz elveszíteni, és szükséged is lesz rájuk az új telefonodon, de újra beírogatni őket, nos, meglehetősen macerás. Ha utánaolvasol, számos módját találod az interneten annak, hogyan szinkronizáld a két készüléket, de van egy sokkal egyszerűbb módja is a műveletnek.

Használd az iCloud-ot!

Ha az adatátvitelt könnyen és gyorsan szeretnéd megoldani, akkor használd az iCloud-ot, az Apple 2011-ben bemutatott szolgáltatását! Végeredményben az iCloud semmiben nem különbözik a többi felhőtől, vagyis feltöltheted ide a fényképeidet, itt tárolhatod a dokumentumaidat és a különféle fájlokat, amik a munkához vagy netán az egyetemi tanulmányaidhoz kellenek, de meg is oszthatod őket, akivel csak akarod. Egy kisebb tárhelyhez ingyen juthatsz hozzá, de ha nagyobb igényeid vannak, akkor azért már fizetned kell.

Ha nincs iCloud-od, akkor természetesen az iTunes-t, vagy más programokat is használhatsz helyette.

shutterstock_125169698.jpg

Így vidd át a névjegyeket!

A folyamat lényege röviden annyi, hogy készítesz egy mentést a régi telefonodon található névjegyekről az iCloud-ra, ahonnan azután az új készülékre gond nélkül visszatölthetsz mindent. Ehhez először be kell jelentkezned az iCloud fiókodba – olyan apróságokba most nem megyünk bele, hogy a WiFi legyen aktív és hasonlók –, majd győződj meg róla, hogy a Contacts, vagyis a Kapcsolatok be van kapcsolva.

Ezután menj a Settings>iCloud>Backup menübe, és kattints a Back Up Now-ra! Ha a mentés készen van, akkor kapd elő az új iPhone-odat, és válaszd a Restore from iCloud Backup menüt, majd lépj be az iCloud fiókodba, és keresd meg a legfrissebb biztonsági mentést, és máris átkerülnek a névjegyek az új mobilodra!

Mint ahogy arról a hírek szólnak, hamarosan az iPhone-ok új generációja kerül piacra, és talán ennek a tippnek is jó hasznát veszed majd, ha beújítasz egy iPhone 7-est.

A bejegyzés trackback címe:

https://almaklinika.blog.hu/api/trackback/id/tr287652160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása