Almaklinika

A hét leghasznosabb iPhone-tipp? Második rész!

2015. június 14. - naturevic

Előző cikkünkben bemutattuk a szerintünk három legérdekesebbnek tartott "ismeretlen" iPhone-funkciót. Ezek a dolgok a hétköznapi életet könnyíthetik meg, hiszen felgyorsítják a fizetést, kényelmesebbé teszik a fényképezést, valamint optimalizálják a hívókat. Utóbbinál értsd, letiltják azokat, akik már az agyunkra mennek.

Nos, maradt akkor még négy trükk, amivel feldobhatjuk a mindennapokat, hogy végre olyan iPhone-tulajdonosok lehessünk, akik ki tudják használni a telefonjukban rejlő képességeket.

Vizuális értesítés kérése

A "LED villogása jelzésekhez" funkció bekapcsolásával vizuális értesítéseket kapunk akkor, amikor készülékünk zárolt vagy alvó állapotban várakozik. A funkciót így érhetjük el: Beállítások, majd Általános, ezt követően pedig Kisegítő lehetőségek.

Aludjunk el zenére!

Kellemes dolog behunyni a szemünket, és hagyni, hogy egy andalító melódia álomba ringasson. Na, de ki fogja kikapcsolni a lejátszót?

shutterstock_243413860.jpg

Oda se neki, erre az iPhone-nak megvan a válasza: az Óra alkalmazásban az Időzítő lehetőségre kattintva válasszuk ki az Amikor lejár lehetőséget. Itt már látható a Lejátszás leállítása, és ha beírunk egy időpontot, akkor a rendszer abban a pillanatban leállítja a zenét. Jó éjszakát!

Vágd meg a videót a telefonodon!

Nem kell másolgatni, importálni, várakozni, az elkészített videót ugyanis a telefonon is testre szabhatjuk. Persze ne arra gondoljunk, hogy profi filmes vágók leszünk, az alkalmazással ugyanis inkább lerövidíthetjük a felvett anyagot.

Ez is valami, főleg, amikor kiderül, hogy a felvételből jó, ha annak a negyede hasznos. A rövidítéshez a videó idősávján tartsuk megérintve valamelyik nyilat, majd kezdjük el húzni azt. Amikor elkészültünk, akkor elég csak a Vágás lehetőségre kattintani.

Teljes név kijelzése az üzeneteknél

Az újabb készülékeken az Üzenetek alkalmazásban csak az ismerősök keresztneve jelenik meg alapértelmezettként, ami ha zavaró, könnyedén átállíthatjuk, hogy a hagyományos "nézet" szerint a teljes nevet jelezze ki a telefon.

Ehhez a Beállítások után a Mail, Kontaktok, Naptárak menüpontra menjünk, ahol a Rövid név almenüben testre szabhatjuk a dolgokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://almaklinika.blog.hu/api/trackback/id/tr597537262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása