Almaklinika

A hét leghasznosabb iPhone-tipp? Lássuk az 1. részt!

2015. június 12. - naturevic

Az iPhone-t kevésbé szeretők csoportja kuncogó elégedettséggel hozza fel vitaérvként, hogy az Apple-termékeket milyen egyszerű használni. Mintha csak az eszköz alkalmazása egyfajta egyetemi diploma lenne, amit annak vásárlásával a tulajdonos átvehet, és véres kardként hurcolhatja körbe az ismerősök között.

"Bezzeg az Android". Nos, való igaz, hogy az iPhone használata igencsak intuitív, azonban ez az egyszerűség sokakat megtéveszt, és mivel a legtöbben lusták megismerni a terméket, ezért a felhasználók nagy része csak a felszínt karcolgatja.

Pedig, ahogy az angol mondja: "There is more than meets the eye". Szabad fordításban: ne ítélj a borító alapján. A használati utasítás mellett ráadásul már a neten is elérhetők azok a trükkök, amikkel felturbózhatjuk a mindennapokat, és mi most a hét általunk legérdekesebbnek tartott apróságot szedtük össze.

Első körben következzen a három kedvenc. shutterstock_192848981_kicsi.jpg

Hogyan tiltsuk le a hívófelet?

Biztos mindenkivel előfordult már, hogy valakivel annyira nem szeretett volna beszélni, hogy legszívesebben letiltotta volna. De lehet ilyet? Lehet, az iPhone-on is van ilyen lehetőség, ehhez csupán ki kell választani a letiltandó telefonszámot.

Ha a hívó szerepel a kontaktlistában, akkor a névjegykártyán belül a Kontakt letiltásával; ha nem szerepel, akkor az előzményekből kiválasztva a hívófél részletes adatainál böngészve történhet meg a visszafordítható, de kétségkívül megnyugtató folyamat.

Hasonlóan a híváshoz, lehetőségünk van letiltani egy adott személytől beérkező üzeneteket is. Ekkor az üzenet megtekintésekor a Részletek lehetőségre kell kattintani, ahol a További kontaktinformációknál jön elő ez az opció. Ugyanez megtehetjük a Facetime-mal is.

Bankkártya beszkennelése fizetéskor

Bizony, az iPhone erre is képes, így végre megszabadulhatunk a sokjegyű számsor begépelésének terhétől. A Safari segítségével fizetésnél a "Card Number" menüre kell kattintani, hogy bejöjjön a "Scan Credit Card" opció.

A bankkártyát ezután a kamera elé kell tartani, hogy az le tudja olvasni a számot és a lejárati dátumot. Ezt követően már csak a háromjegyű CVV begépeléséről kell gondoskodni.

Fényképezz a fülhallgatóddal

... merthogy minek bűvészkedni a megfelelő ujjtartással, amikor a dolgokat kényelmesen is el lehet intézni?

Nos, kérem szépen, ha elindítjuk a Kamera alkalmazást, akkor az Apple fülhallgatók segítségével fotózhatunk vagy videófelvételt készíthetünk, ha bármelyik hangerő-szabályozó gombot lenyomjuk.

Nincs többé kézremegés a sorozatfelvételek közben! Frankó!

Kép: Neirfy / Shutterstock.com

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://almaklinika.blog.hu/api/trackback/id/tr837537240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ortodox 2015.06.13. 22:21:13

minden héten restore, az a biztos

Ortodox 2015.06.13. 23:30:51

Egyébként pont az a jó az Apple cuccaiban, hogy idiótákra tervezték a használatukat.

Persze aki Európában, netán Magyarországon szeretné használni őket, az itteni nem-apple infrastruktúrákban, irodákban, az felkészülhet rá hogy szopni fog bő nyállal, és minden hülyegyerek körberöhögi a harmadárú kínai telcsijével. Ennyi.

Ortodox 2015.06.13. 23:35:00

Mi az AppleCare-nél sírva röhögünk a sok barom magyar júzeren, aki a 800ezres mekkbúkján napi szinten szopik minden egyes irodai szinkronizáláson vagy akármelyik redvás könyvtár átmásolásán A-ból B-be.

Nem ám copy, sync meg import, nem mind1!
süti beállítások módosítása