Almaklinika

Majdnem minden, amit a Hetesről tudni kell - „iPhone is coming!”

2015. augusztus 08. - naturevic

Még sokat kell aludnunk ahhoz, hogy végre a kezünkbe vehessük a legújabb iPhone-t, de azért nem árt informáltnak lenni, ezért összeszedtük a legfontosabb dolgokat.

Bár az továbbra is kérdőjeles, hogy iPhone 7-et vagy iPhone 6S-t kapunk, a lényegen mindez nem változtat: rengeteg a spekuláció, sok a nagyokos (köztük mi is), és a pletykák között bizonyára megbújik a valóság egy szelete is.

A susmus

Nos, menjünk végig pár pletykán. Először is sokan úgy gondolják, hogy az Apple bevett kétéves ciklusa miatt nagy változásokat nem fogunk látni az új eszköztől, vagyis nem sok különbség lesz a 6-hoz és 6 Plus-hoz képest.

shutterstock_245041036.jpg

A Yahoo News viszont tökösnek érezte magát, és ezzel a fősodorral szembemenve azt állította, hogy az Apple nagyot akar durrantani, de a reménykedőket a 9to5Mac később lehűtötte egy kémfotóval.

A kémfotó szerint a hetes (vagy 6S) az elődjéhez nagyban fog majd hasonlítani. Emellett még fontos info, hogy sokk szentül meg vannak győződve arról, hogy az Apple ugyanazt az LTPS-alapú LCD-panelt használja, mint legutóbb.

Méretek, árak, színek

Többfajta méretben jönnek majd a készülékek: a 4,7 inch mellett 5,5 inch-es változat is elérhető lesz, sőt, egyesek 4 inch-es modellről is pletyiznek.

A Patently Apple szerint az új iPhone is ráhajt a Galaxy S6 Edge-nél látott hajlított kijelző; külön érdekesség, hogy a riválisnál ez az elem számít a legdrágábbnak (a maga 85 dolláros bekerülési költségével). A The Wall Street Journal szerint a kijelző ugyanolyan Force Touch-technológiával lesz felszerelve, mint a 12in MacBook, ami sosem látott módon reagál a különböző típusú koppintásokra.

A DigiTimes a Touch ID szenzorról rántotta le a leplet, amely nemcsak ujjlenyomat-azonosítást tesz lehetővé, hanem egyúttal „ki is vásárolja a készülékből” a Home gombot. Volt, nincs.

Szín: fehér, szürke és arany, valamint a fekete. Állítólag jön a rózsaarany is.

A háttér hibátlan működéséről az iOS 9 gondoskodik majd, amely egy rakás új funkciót kap majd, így például egy sokkal proaktívabb Sirit.

A legújabb iPhone árusítása szeptember 25-én kezdődik (az Egyesült Államokban), az ár pedig 539 fonttól indul.

A bejegyzés trackback címe:

https://almaklinika.blog.hu/api/trackback/id/tr907681210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása